PERSBERICHT – Op maandag 7 november 2022 hebben Jan Verburg van Verburg Capital en Wilfried Martens van Beyond Wood hun handtekening gezet onder de investeringsovereenkomst. Beide bedrijven bewijzen hiermee dat zij vertrouwen hebben in een circulaire toekomst voor de bouw. Verburg Capital toont haar visie voor duurzaamheid door te investeren in pioniers in biobased bouwmaterialen. Coöperatie Beyond Wood is een start-up productiebedrijf in hoogwaardige, biobased en volledig circulaire bouwmaterialen.

Beyond Wood is opgericht door Wilfried Martens. Wilfried streeft naar werken en leven in balans met de natuur. Dat geldt voor het start-up productiebedrijf, waarin laagwaardige reststromen van hout worden omgezet naar hoogwaardige bouwmaterialen en plaatmaterialen. Dat geldt ook in zijn samenwerking met medewerkers en stakeholders. “Ik wil dat iedereen die een onmisbare bijdrage levert aan onze start-up, ook echt onderdeel is van ons groeiproces”, aldus Wilfried. “De natuur bewijst dat samenwerken en een sterke verbinding niet alleen meer kracht geeft, maar ook een langere levensduur. Dat werkt ook in samenwerken en partnerships zo”.

In de komende maanden gaat Beyond Wood zich volledig concentreren op het opbouwen van haar productielijnen, het inkopen van de juiste biobased grondstoffen en het optimaliseren en certificeren van het eindproduct; een volledig circulair gevelpaneel.